(NOTA: Pulse aquí para versión en Castellano)
(NOTE: Click here for English version)
Hola a tots i totes
De cara al començament del curs 2015/2016, rebloguejem aquí com a recordatori la informació ja difosa prèviament sobre el Permís Individual de Formació (PIF), una interessant iniciativa de la Fundació Tripartita (FT), a la qual pensem que alguns treballadors d'IDIADA possiblement vulguin acollir-se.
El PIF sorgeix del capítol III de l'Ordre TAS 2307/2007 del 27 de juliol, publicada pel Ministeri de Treball i Afers Socials. La informació bàsica que cal conèixer sobre el PIF està recollida en aquest document, que teniu enllaçat a la columna dreta d'aquest blog, però de totes maneres fem esment d'alguns detalls a continuació.
El PIF és una llicència autoritzada per l'empresa al treballador, per a la realització d'un curs d'estudis reglats adreçat a l'obtenció d'una acreditació o titulació oficial. A través de bonificacions en les quotes de la Seguretat Social, la FT bonificarà els costos salarials corresponents a les hores laborals que el treballador inverteixi en la seva formació, amb un límit de 200 hores per permís i curs acadèmic o any natural.
Per sol·licitar-ho, només cal omplir el model de sol·licitud annex a l'Ordre TAS, que podeu demanar a RRHH o imprimir des de l'enllaç que us proporcionem (que també està a la columna dreta), i lliurar de tornada a RRHH per a ser segellat i cursat a la FT. L'empresa només pot denegar el permís quan estigui prou justificat per raons organitzatives o de producció. El Comitè d'Empresa (CE) també ha d'estar informat dels PIF que es duguin a terme, abans del seu començament (igual que qualsevol altra acció formativa que rebi bonificacions).
El PIF només és aplicable a cursos presencials, en els quals l'horari de classes coincideixi amb l'horari laboral, i és independent de les llicències per a assistència a exàmens de les que us parlem en el post sobre llicències.
El PIF és un excel·lent recurs que suposa avantatges tant per a l'empleat com per a l'empresa, ja que el treballador aconsegueix més temps disponible per ampliar la seva formació, i l'empresa aconsegueix treballadors millor formats sense cap cost per part seva. Per tant, esperem que donant a conèixer els seus avantatges puguin ser aprofitades al màxim.
Estem a la vostra disposició per aclarir qualsevol dubte que pugueu tenir.
Salutacions
Secció Sindical UGT - IDIADA AT
------------------------------------------------------------------------------------
Hola a tod@s
De cara al comienzo del curso 2015/2016, reblogueamos aquí como recordatorio la información ya difundida previamente sobre el Permiso Individual de Formación (PIF), una interesante iniciativa de la Fundación Tripartita (FT), a la que pensamos que algunos trabajadores de IDIADA posiblemente quieran acogerse.
El PIF surge del Capítulo III de la Orden TAS 2307/2007 del 27 de Julio, publicada por el Ministerio de Trabajo y Asuntos Sociales. La información básica que hay que conocer sobre el PIF está recogida en este documento, que tenéis también enlazado en la columna derecha de este blog, pero de todos modos os extraemos algunos detalles a continuación.
El PIF es una licencia autorizada por la empresa al trabajador, para la realización de un curso de estudios reglados dirigido a la obtención de una acreditación o titulación oficial. A través de bonificaciones en las cuotas de la Seguridad Social, la FT bonificará los costes salariales correspondientes a las horas laborales que el trabajador invierta en su formación, con un límite de 200 horas por permiso y curso académico o año natural.
Para solicitarlo, solamente hace falta rellenar el modelo de solicitud anexo a la Orden TAS, que podéis pedir a RRHH o imprimir desde el enlace que os proporcionamos (que también está en la columna derecha), y entregarlo de vuelta a RRHH para su sellado y curso a la FT. La empresa solamente podrá denegar el permiso cuando esté suficientemente justificado por razones organizativas o de producción. El Comité de Empresa (CE) también debe estar informado de los PIF que se lleven a cabo, antes de su comienzo (al igual que cualquier otra acción formativa que reciba bonificaciones).
El PIF sólo es aplicable a cursos presenciales, en los que el horario de clases coincida con el horario laboral, y es independiente de las licencias para asistencia a exámenes que incuímos en el post sobre licencias.
El PIF es un excelente recurso que supone ventajas tanto para el empleado como para la empresa, puesto que el trabajador consigue más tiempo disponible para ampliar su formación, y la empresa consigue empleados mejor formados sin ningún coste por su parte. Por tanto, esperamos que dándolo a conocer sus ventajas puedan ser aprovechadas al máximo.
Estamos a vuestra disposición para cualquier duda que podáis tener
Saludos
Sección Sindical UGT - IDIADA AT
------------------------------------------------------------------------------------
Hello everyone
For the upcoming start of the 2015/2016 academic year, we reblog here as a reminder the information about the Individual Training Leave (ITL), an interesting initiative of the Tripartite Foundation (TF) (webpage in Spanish), which we thought some IDIADA workers may want to benefit from.
The ITL emerges from Chapter III of the Order TAS 2307/2007 of 27 July (text in Spanish), published by the Spanish Ministry of Labour and Social Affairs. The basic information you need to know about the ITL is contained in this document (in Spanish), which we will also link to in the right column of the blog, but nevertheless we extract some details below.
The ITL is a licence authorized by the company to the employee, for the purpose of conducting a regulated course for obtaining an official accreditation or degree. Through reductions in social security contributions, the TF will discount the wage costs of labor hours that workers invest in their training, with a limit of 200 hours per individual and per academic or calendar year.
To apply, it is only necessary to fill out the application form attached to the Order TAS, which you can ask for to HR, or print it from the link we provide (which will also be in the right column), and deliver it back to HR for sealing and processing with the TF. The company may refuse permission only when there is sufficient justification for organizational or production reasons. The Works Council (WC) must also be informed of the ITL to be carried out before they begin (just like any other training activity receiving bonuses).
The ITL is only applicable to classroom courses (not by telephone or online), when lectures coincide with working hours, and it is independent of the licenses to assist to exams which we included in the post about licenses.
The ITL is an excellent resource that provides advantages for both the employees and the company, since the workers get more time to further their education, and the company gets better trained employees at no cost on its part. Therefore, we hope that by making it known, its advantages can be exploited as much as possible.
Regards
UGT - IDIADA AT Union Section
No hay comentarios:
Publicar un comentario